Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Blog

Trenerke i crop topovi u glavnoj ulozi osvajanja mode današnjice

trenerke, top, moda
14. 08. 2024.

Trenerke, komadi garderobe koji su nekada bili rezervisani isključivo za sportske aktivnosti, danas su postale nezaobilazan deo ulične mode. Ovaj prelaz iz teretane na ulice nije se dogodio preko noći, već je rezultat dugotrajnog procesa evolucije mode, gde su udobnost i funkcionalnost postali jednako važni kao i estetika.

Trenerke su svoj put ka popularnosti započele još tokom 20. veka, ali su pravu ekspanziju doživele tokom 90-ih godina, kada su postale sinonim za ležeran, ali moderan izgled. Kroz istoriju su bile prisutne u različitim subkulturama, od hip-hop scene do sportskih timova, gde su se koristile ne samo zbog svoje funkcionalnosti, već i kao način izražavanja identiteta.

Jedan zanimljiv detalj u istoriji trenerki dolazi iz 1975. godine, kada je Adidas lansirao model Adidas Track Suit. Ovaj model je postao globalni fenomen zahvaljujući saradnji sa tadašnjim poznatim sportistima i muzičarima, što je pomoglo da se trenerke afirmišu kao deo popularne kulture. Ovaj potez je utabao put za mnoge druge brendove, uključujući Pumu, Nike i Reebok, da razviju svoje verzije trenerki koje su osvajale tržišta širom sveta.
 

Trenerke u različitim stilovima


Kada govorimo o trenerkama, donji deo je jednako važan kao i gornji. Postoji nekoliko različitih stilova donjih delova trenerki, od kojih svaki ima svoje specifične karakteristike i namenu.

Klasične slim-fit trenerke su uske oko nogu i obično imaju elastične manžetne na gležnjevima. Idealne su za svakodnevno nošenje, jer pružaju udobnost, ali i moderan izgled. Oversized trenerke sa svojim širokim i opuštenim krojem su savršene za one koji žele maksimalnu udobnost i slobodu kretanja. Često se kombinuju sa crop topovima kako bi se postigao balans između volumena i proporcija.

Cuffed hem trenerke su karakteristične po elastičnim manžetnama na nogavicama, koje omogućavaju da trenerke zadrže svoj oblik, ali i daju moderan, sportski izgled. Trenerke sa ravnim nogavicama pružaju klasičniji izgled, jer nemaju elastične manžetne, već se završavaju ravno, često padajući preko obuće. Ovaj stil je popularan među onima koji vole kombinaciju retro i savremenog.

Puma BETTER CLASSICS Sweatpants TR je savršen primer trenerki koje kombinuju klasičan sportski izgled sa modernim detaljima. Ove trenerke dolaze u slim-fit kroju, što ih čini idealnim za svakodnevne aktivnosti, ali i za opuštene šetnje po gradu. Napravljene su od visokokvalitetnog pamuka, što garantuje udobnost i dugotrajnost. Elastične manžetne na nogavicama daju im modernu siluetu, dok diskretni logo brenda dodaje suptilnu notu stila. 

Za one koji preferiraju opušteniji izgled, Puma T7 FOR THE FANBASE Relaxed Track Pants PT su pravi izbor. Ove trenerke imaju širi kroj, što ih čini savršenim za ležerne trenutke. Karakteristične su po prepoznatljivim trakama duž nogavica, koje su simbol T7 linije, poznate po svojoj dugogodišnjoj tradiciji u sportskoj modi. Ovaj model trenerki savršeno se kombinuje sa crop topovima za postizanje modernog, ali opuštenog izgleda.

Crop Top: Savršen dodatak za trenerke


Crop topovi su još jedan modni trend koji je zauzeo značajno mesto u ženskoj garderobi, posebno kada se kombinuje sa trenerkama. Ovaj komad odeće, koji otkriva stomak, nudi odličan kontrast opuštenom kroju trenerki, stvarajući balans između sportskog i casual izgleda.

Crop topovi su se pojavili kao modni trend tokom 80-ih godina, ali su svoj pravi procvat doživeli u novom milenijumu, kada su ih popularisale pop zvezde i modni influenseri. Njihova popularnost leži u njihovoj svestranosti – mogu se nositi sa visokim strukom, niskim strukom, ili čak ispod jakne za slojevit izgled.

Puma INFUSE Slim Tank je odličan primer crop topa koji se savršeno uklapa sa gore pomenutim trenerkama. Ovaj top je dizajniran da prati liniju tela, pružajući udobnost i slobodu kretanja. Napravljen je od mekog i rastegljivog materijala, što ga čini savršenim za nošenje tokom treninga, ali i za svakodnevne aktivnosti. Njegov minimalistički dizajn omogućava lako kombinovanje sa različitim stilovima trenerki, od slim-fit do oversized modela.

Kako kombinovati trenerke i crop top?


Kombinacija trenerki i crop topa omogućava vam da eksperimentišete sa različitim stilovima i proporcijama. Kako odabrati odgovarajući crop top u skladu sa figurom tela možete pročitati ovde.

Crop topovi su posebno atraktivni jer omogućavaju pokazivanje struka, što je idealno za balansiranje voluminoznih trenerki. Pored toga, mogu se lako prilagoditi različitim vremenskim uslovima – tokom toplijih meseci mogu se nositi sami, dok u hladnijim danima možete preko njih obući laganu jaknu ili duksericu.

Kombinacija trenerki i crop topa je idealan spoj udobnosti i stila, koji vam omogućava da ostanete trendi bez žrtvovanja komfora. Trenerke su evoluirale od sportskih uniformi do nezaobilaznog dela svakodnevne mode, dok crop topovi pružaju savremeni dodir koji dodaje eleganciju i ženstvenost svakom outfitu.