Brisanje proizvoda iz korpe

Da li ste sigurni da želite da uklonite ovaj proizvod iz korpe?


Otkaži porudžbinu

Da li ste sigurni da želite da otkažete porudžbinu?


Blog

Od klasičnih do modernih: Evolucija crop top-ova

crop top, majica, duks
28. 05. 2024.

Crop topovi, poznati po svom karakterističnom skraćenom kroju, imaju zanimljivu i dinamičnu istoriju. Iako mnogi smatraju da su oni proizvod današnje mode, njihovo poreklo doseže mnogo dalje. Prvi put su se pojavili 1940-ih godina, tokom Drugog svetskog rata, kada je zbog nedostatka tkanina došlo do kreativnog krojenja odeće. Tada su se žene počele odlučivati za kraće topove kako bi uštedele materijal, a ova praktičnost je ubrzo postala i modni izražaj.

Međutim, pravi procvat crop topova desio se 1970-ih i 1980-ih godina, kada su postali simbol slobode i izražavanja, popularizovani kroz disco modu i aerobik stil. Pop ikone kao što su Madonna i Cyndi Lauper dodatno su učvrstile njihov status modnog trenda.
 

Crop top-ovi danas


Crop topovi su se vratili na velika vrata 1990-ih godina, ali su svoj vrhunac popularnosti dostigli tokom 2010-ih i 2020-ih. Danas su neizostavni deo garderobe mnogih žena i muškaraca, prilagođavajući se različitim stilovima - od casual odevnih kombinacija do elegantnih izdanja. Modni trendovi i dizajneri redovno uključuju crop topove u svoje kolekcije, potvrđujući njihov status ključnog modnog komada.

Crop topovi nude odlične mogućnosti za slojevito oblačenje, omogućavajući vam da kreirate stilizovane i jedinstvene kombinacije. Pokušajte da nosite crop top preko uske majice na bretele ili košulje na dugmad. Ovo dodaje dubinu i dimenziju vašem izgledu, dok istovremeno pokazuje vaš crop top na stilizovan način. Eksperimentišite sa različitim teksturama i dužinama kako biste postigli vizuelno privlačan i slojeviti izgled. 

Za moderan i ženstven izgled, uparite vaš crop top sa maksi suknjom. Ova kombinacija stvara stilizovani kontrast između kraćeg gornjeg dela i dužeg donjeg dela. Izaberite suknju sa visokim strukom kako biste održali ravnotežu i istakli figuru. Igrajte se sa različitim uzorcima, bojama i materijalima kako biste dodali ličnost i šarm vašem outfitu.

Ako tražite udoban, a istovremeno moderan outfit, povežite sportski stil sa crop topom. Uparite ga sa helankama visokog struka ili trenerkom za opušten i sportski izgled. Nosite kratku duksericu preko sportskog topa ili izaberite kratku majicu na bretele uparenu sa duksericom na zip. Ova kombinacija nije samo moderna, već je i savršena za aktivan način života.

Denim i crop topovi idu ruku pod ruku, stvarajući klasičan i bezvremenski izgled. Uparite vaš crop top sa teksas šortsevima, farmerkama ili čak teksas suknjom. Svestranost teksasa omogućava vam da postignete različite stilove. Eksperimentišite sa pocepanim, izvezenim ili obojenim teksasom za jedinstven i personalizovan dodir.

Kako odabrati pravi crop top za vašu figuru


Kada je reč o stilizovanju crop topova, bitno je odabrati onaj koji najbolje odgovara vašoj figuri. Evo nekoliko saveta:

Za atletske figure: Crop topovi sa volanima, resama ili bilo kakvim detaljima koji dodaju volumen mogu stvoriti iluziju oblina. Birajte one sa visokim vratom ili detaljima na ramenima kako biste istakli gornji deo tela.

Za kruškolike figure: Balansirajte širinu bokova sa širim ramenima. Crop topovi sa širokim rukavima ili off-the shoulder stilovi skreću pažnju na ramena i ravnotežu siluete. 

Za figure s oblinama: Crop topovi sa v-izrezom ili krojevi koji naglašavaju struk izgledaju fantastično. Birajte materijale koji prate liniju tela, ali nisu previše uski, kako biste naglasili obline bez stvaranja nelagode.

Za pravougaone figure: Kreirajte iluziju oblina sa crop topovima koji imaju asimetrične krojeve ili one sa vezicama oko struka. Ovi detalji dodaju volumen i stvaraju obline.

Crop top majice vs. Crop top duksevi


Crop top majice su idealne za toplije mesece. Mogu se kombinovati sa visokim strukom, šortsevima, suknjama ili pantalonama, čime stvaraju opušten, ali moderan izgled. Možemo ih prilagoditi različitim stilovima - od basic pamučnih modela do onih sa zanimljivim printovima.

Ženska majica Puma INFUSE Evoknit Crop Top, koja se nalazi na slici levo, predstavlja spoj modernog dizajna i vrhunske funkcionalnosti. Moderan kroj, koji prati liniju tela i naglašava figuru, olakšava stilizovanje. Možete ga kombinovati sa helankama visokog struka ili sportskim šortsevima za kompletan sportski izgled.

Ženski top Puma TEAM FOR THE FANBASE Graphic Cropped Tee je savršen izbor za ljubitelje sportskog stila sa dozom urbanog šarma. Ovaj top karakteriše upečatljiv grafički print i boje koje se lako uklapaju u svaki outfit.

Crop top duksevi su savršeni za prelazne periode i hladnije dane. Oni zadržavaju sve prednosti klasičnog duksa, ali dodaju modernu notu skraćenim krojem. Mogu se kombinovati sa sportskom odećom za ležeran izgled ili sa visokim strukom farmerki za urbani stil. Crop top duksevi često dolaze u oversized krojevima, što ih čini dodatno udobnim i stylish.

Puma CLASSICS Cropped Hoodie TR i Puma TEAM FOR THE FANBASE Cropped Hoodie TR, nude jedinstvenu kombinaciju stila, udobnosti i funkcionalnosti. Bez obzira da li preferirate minimalistički dizajn ili vibrantan duh, ovi modeli će zadovoljiti vaše potrebe i omogućiti vam da izgledate moderno i osećate se prijatno u svakoj prilici.

Stilizovanje crop topova može biti zabavno i kreativno, omogućavajući vam da izrazite svoj modni ukus i prigrlite svoj jedinstveni stil. Kako na različite načine uklopiti duks uz ostatak odevne kombinacije, pogledajte ovde. Od ležernog do formalnog, sportskog do šik, mogućnosti su beskrajne. Prateći savete pomenute u ovom blogu, možete sa sigurnošću nositi crop topove i kreirati stilizovane outfite za svaku priliku. Zapamtite da eksperimentišete, uživate i pustite da vaša ličnost zasija kroz vaše modne izbore.